Sa fii rau e usor, sa fii bun e o provocare

Fiecare isi traieste viata asa cum vrea, cum poate, cum ii este confortabil. Fiind atat de scurta e normal sa fii atent, sa o valorifici si sa te bucuri de fiecare moment. DAR, pe langa starea de bine, de care fiecare dintre noi se ingrijeste, consider ca acolo undeva exista o "datorie" morala de a te ingriji si de cel de langa tine.

Stiu ca timpul e dusmanul nostru, ca avem sarcini cu duiumul, ca jobul e greu si solicitant, ca viata e nedreapta, ca e loc de mai bine intotdeauna. Implinirea vine, de regula, din simplitate. Daca facem lucrurile cu daruire si din suflet deja este un progres.

Din interactiunea mea cu oamenii, invat incontinuu, si cred ca cea mai de pret calitate, de care o sa tin cu dintii toata viata mea este RABDAREA, despre care am scris in primul meu post, aici.

Suntem atat de diferiti, imprevizibili astfel ca reactionam cu totul altfel la ceea ce se intampla in viata noastra, in jurul nostru. Daca totusi, oferim un zambet, chiar si celui care nu merita, suntem cu un pas inaintea lui. Sa fii rau e usor, sa fii bun e o provocare.

Tata mereu ne spune: "raul cu rau se plateste" sau "vorba dulce mult aduce". Asa e el. Un om bun, care intelege pe toata lumea. Cateodata prea bun, as putea spune. Dar, incep sa inteleg ca este o persoana inteleapta, cu niste experiente in spate, capabila sa inteleaga ca armonia iti mentine spiritul tanar, ca a face bine e al naibii de greu, dar totodata benefic sufletului pe termen lung.

Personal, consider ca cel mai usor rau pe care il facem zilnic este acela ca ranim. Ranim, nu fizic, ci prin cuvinte, prin atitudine. Cand o sa invatam sa spunem un multumesc din suflet, sa nu mai judecam, sa respectam, atunci o sa avem bucurie in suflet, mai valoroasa decat toate bogatiile efemere.


     Photo by Mark Adriane  on Unsplash 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE