Rabdarea, bat-o vina!


"Cu rabdare le faci pe toate" sau "cu rabdarea treci marea". Va suna cunoscut? Mai sa fie?! Le-am auzit de atatea ori, incat aproape am ajuns sa si cred.

Traim vremuri din ce in ce mai complexe. Alergam toata ziua intre casa - copil - job - deadline-uri - target-uri - avansari - sala si lista poate continua.

Asteptam sa platim la casa de la supermarket si auzim tot mai des: "Doamna, mai deschideti o casa!!" (am ales varianta cea mai diplomata). Oare cum e in cazul angajatului care aude probabil strigarea astea de muuulte ori pe zi? "Trece marea?"

Suntem la banca, unde avem de facut o gramada de operatiuni, asteptam cuminti si acolo si deodata in sala rasuna: "mai dureaza???"

La clinica privata. O agitatie continua. Pacienti care asteapta sa fie consultati in baza programarii facute in prealabil, si ce sa vezi? Vin alti pacienti cu urgente minore si au nevoie sa fie vazuti de medic cu prioritate. Programarile asteapta. Nervi intinsi la maxim. Carcoteli, comentarii zise incet, dar acolo nu mai face nimeni scandal ca deh...avem nevoie de domnul doctor!

Da. Suntem pe fuga, stresati, coplesiti de tot felul de probleme si uitam. Uitam sa mai traim in detrimentul "cursei de 100 m garduri", pe care am inceput-o inca de la trezire si pe care o traim pana seara cand punem capul pe perna.

Suntem acuzati ca noi, astia tineri, nu mai suntem cum au fost predecesorii nostri, care se pare ca si-au facut mai bine temele la acest capitol: rabdarea.
Timpuri noi = oameni noi. Nu  mai avem rabdare sa traim in liniste pentru ca activitatile cotidiene ne preseaza si ne fac mai rigizi, dar in toata goana asta dupa lucruri efemere sa nu uitam sa fim oameni si sa ne folosim de maniere!

Timpul trece oricum si este ireversibil. Asa ca, opreste-te! Fa-te prieten cu rabdarea, fa-ti timp sa iubesti mai mult, sa citesti, sa te bucuri de aer proaspat, de familie, de ajutorul oferit cuiva care are nevoie de tine si ai sa treci mai usor marea! Asta imi  spun in fiecare zi...

P.S: pentru o oaza de liniste recomand plimbari in astfel de locuri. Mirific!

Locatie: Paiseni, Suceava.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE