O zi linistita de vara

Iubesc vara din tot sufletul meu. Mereu mi-a placut acest anotimp prietenos, bland , bun, plin de speranta, și mai ales darnic... pe langa caldura specifica cu care ne bucura atat sufletul, dar si trupul, ne ofera o paleta diversificata de fructe si legume delicioase.

Sa mai povestesc despre statul la plaja, pe nisipul fin, despre o baie in marea albastra si pescarusii care completează acest tablou de vacanta??? Of, Doamne...Cineva acolo sus ne iubește tare de tot!

Pe langa toate aceste minunatii, încep sa apreciez tot mai mult natura si locul în care bunicii mei au trăit simplu, modest, traditional, dar frumos si demn! De fiecare data când revin in aceeasi curte in care zburdam când eram copil, cu sora si verisorii mei, ma cuprinde un sentiment de nostalgie pentru timpul care a zburat efectiv, pentru imaginea iubitului meu bunic Petru, un suflet atât de bland și de bun! Toate au fost si vor mai fi...dar niciodata la fel!

Acolo, o zi linistita de vara inseamna mai mult decat as fi crezut vreodata. Multa verdeata, aer proaspat (casa fiind la poalele padurii) si numai dragoste din partea mamei, care acum se ingrijeste de tot ce inseamna "tara". Cinste ei! Intr-o lume a adultilor plina de interese, de probleme, de netimp si de miserupism pe foarte multe planuri, la bunici rămâne locul cel mai pur, acolo nu este covid19, acolo timpul parca sta în loc si e bine asa pentru sufletul meu, pentru ca ma încarc pozitiv, ma întorc la origini, la copilarie și unde mai pui ca mananc si eco? Lucky ME! 

Un weekend plin de zambete sa avem!



                     Satu Nou, Oncesti, Bacau

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE