CORNULETE CU MAGIUN DE PRUNE

Un desert foarte usor de pregatit, deloc pretentios si foarte gustos, care imi aminteste de copilarie. Avea mama o dexteritate fantastica la pregatit cornulete. Sa lasam vorbaraia si sa vedem reteta. Voilà!



INGREDIENTE: 
  • 500 g faina alba
  • 1/2 lingurita sare 
  • 1 lingura zahar brun
  • 25 g drojdie proaspata 
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie bio
  • 1 plic zahar vanilat - vanilie Bourbon
  • 150 ml iaurt
  • 150 unt 
  • 300 g magiun de prune
  • 200 g miez de nuca 
  • 1 ou 

MOD DE PREPARARE: 

Intr-un castronel amestecam drojdia cu zaharul brun pana ce aceasta devine lichida si o turnam intr-un vas mai mare, in care am pus faina, iaurt si unt topit. Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza si obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete, pe care il formam sub forma unei bile. Intindem aluatul sub forma unei foi de 0.5 cm grosime si taiem fasii de aproximativ 5 cm latime.


In continuare, amestecam miezul de nuca maruntit (eu l-am dat prin blender) cu magiunul de prune. Ungem fasia de aluat cu acest amestec de magiun cu miez de nuca si rulam. La capat ungem cu ou batut pentru a se lipi aluatul si a nu iesi din fasia de aluat. Taiem cornuletele cu cutitul si dam la cuptor timp de 15-20 minute la 180°.



Ies cumva. Eu as zice bune rau. Mancabile e putin spus! 

Pofta Buna!! 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

CARTOFI AROMATIZATI

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE