PAPANASI LA CUPTOR

Din seria gustarilor sanatoase sunt si papanasii la cuptor. Nu sunt deloc pretentiosi, doar gustosi si hranitori. Si arata cam asa: 


INGREDIENTE:

  • 375 g branza dulce 
  • 2 oua 
  • 2-3 linguri zahar brun 
  • 150 g iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • faina alba (cat cuprinde)
  • 2 linguri iaurt grecesc 10% grasime
  • miere/dulceata/gem 


MOD DE PREPARARE: 

Incepem prin a sfarama branza foarte bine, pana devine marunta si nu se mai simt bulgarasi. Adaugam peste branza ouale, zaharul, iaurtul si praful de copt stins in otet.


Amestecam toate ingredientele, la care incorporam faina cat cuprinde. Asta inseamna ca aluatul sa poata fi manevrat, fara a se mai lipi. 


Formam apoi papanasii, pe care ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii coacem la 180°, timp de 30-35 minute. Ii putem servi ca atare sau ii putem unge cu  iaurt grecesc si dulceata/ miere. Deliciosi sunt oricum.



Pofta buna!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De vorbă cu mine

Prieten delicat

De când urâtul a devenit noul frumos?

Confesiunile unui copil bogat

Bucovina draga, de acum mai saraca...

Cititul, hrana pentru suflet

CLAFOUTIS APERITIV

Gand, cu si despre bunici

SALATA DE NAUT SI AVOCADO

PIZZA FRAMANTATA