De ce tara asta ne trateaza prost?

De ce tara asta ne trateaza prost?

Ma tot bantuie intrebarea asta. Si nu intamplator. Nu! Sa incep cu inceputul: daca ne imbolnavim de Covid19 si ajungem la spital, suntem tratati ca inca o pacoste care nu sta acasa, desi are febra, dureri in piept, tuseste urat si un milion de alte stari, care te pot incadra drept "suspect de Covid".

Dupa doua ore de asteptat in ambulanta pentru a fi preluat de personalul medical din spital, in momentul in care se intampla "minunea", in timp ce-ti ciuruieste mana, in incercarea caineasca de a-ti pune o branula, esti intrebat de ce ai venit la spital? Chiar daca esti pozitiv, te tratezi acasa cu paracetamol din 4 in 4 ore. Asa se face. Nu stiati? Va spune asistenta de la UPU, vizibil scarbita de job-ul ei si de atributiile pe care si le face in acelasi mod. DA. Acestia sunt aceia pe care mass media ii descrie drept "eroii din prima linie".

Esti testat. Cand afli rezultatul testului - pozitiv- incepi si tratamentul, iar aici cunosti o alta latura nebuna a suferintei. Stari de neimaginat: oboseala cumplita, greata, diaree, dureri mari de cap, gust modificat al alimentelor, insomnie, hipertensiune, tulburari digestive. La acest tablou se adauga comportamentul indolent al personalului medical si cel auxiliar. Nu a zis nimeni ca este usor, dar ai depus un juramant, fii demn si ramai OM, tu eroule!

Ceri o pastila sa-ti invingi insomnia si cu un limbaj tamp ti se raspunde: "cum sa nu poti dormi? Ai de prasit?". Da, este o expresie specifica Moldovei, pe care n-am sa o diger cat oi trai.

Lista poate continua...va spun doar atat: aveti grija de voi, cazurile se vor inmulti cu siguranta, deja au depasit 3000, depinde doar de care parte alegeti sa ramaneti! 

Sanatate! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

CARTOFI AROMATIZATI

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE