CARTOFI AROMATIZATI

Cel mai greu, pentru gustul meu, era sa gasesc o metoda de a gati cartoful astfel incat sa aiba gust, sa nu fie prajit si sa ramana moale. Am gasit reteta perfecta, care imi satisface aceasta doleanta: cartofi aromatizati. Sunt facuti in cuptor, pe hartie de copt si se mananca de fiecare data pana la ultima bucatica.


INGREDIENTE: 

  • 3 cartofi mari 
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 lingurite usturoi granulat
  • 4 linguri parmezan ras 
  • 2 linguri patrunjel tocat


MOD DE PREPARARE: 

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem rondele de 0.5 cm grosime si ii lasam 10 minute in apa rece pentru a iesi amidonul din ei. Apoi, ii punem intr-o caserola care are si capac si punem peste ei ulei, sare, piper, usturoi granulat, patrunjel si 2 linguri parmezan ras.
Punem capacul caserolei si agitam vasul energic de cateva ori. Asezam cartofii in tava, pe hartie de copt.


Coacem cartofii la 200 ° timp de 15 minute, apoi ii intoarcem, punem deasupra cele 2 linguri de parmezan ramase si ii coacem inca 10 minute. Ies deliciosi.


Pofta buna! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE