CARTOFI AROMATIZATI
Cel mai greu, pentru gustul meu, era sa gasesc o metoda de a gati cartoful astfel incat sa aiba gust, sa nu fie prajit si sa ramana moale. Am gasit reteta perfecta, care imi satisface aceasta doleanta: cartofi aromatizati. Sunt facuti in cuptor, pe hartie de copt si se mananca de fiecare data pana la ultima bucatica.
INGREDIENTE:
- 3 cartofi mari
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 3 lingurite usturoi granulat
- 4 linguri parmezan ras
- 2 linguri patrunjel tocat
MOD DE PREPARARE:
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem rondele de 0.5 cm grosime si ii lasam 10 minute in apa rece pentru a iesi amidonul din ei. Apoi, ii punem intr-o caserola care are si capac si punem peste ei ulei, sare, piper, usturoi granulat, patrunjel si 2 linguri parmezan ras.
Punem capacul caserolei si agitam vasul energic de cateva ori. Asezam cartofii in tava, pe hartie de copt.
Coacem cartofii la 200 ° timp de 15 minute, apoi ii intoarcem, punem deasupra cele 2 linguri de parmezan ramase si ii coacem inca 10 minute. Ies deliciosi.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu