CARTOFI AROMATIZATI

Cel mai greu, pentru gustul meu, era sa gasesc o metoda de a gati cartoful astfel incat sa aiba gust, sa nu fie prajit si sa ramana moale. Am gasit reteta perfecta, care imi satisface aceasta doleanta: cartofi aromatizati. Sunt facuti in cuptor, pe hartie de copt si se mananca de fiecare data pana la ultima bucatica.


INGREDIENTE: 

  • 3 cartofi mari 
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 lingurite usturoi granulat
  • 4 linguri parmezan ras 
  • 2 linguri patrunjel tocat


MOD DE PREPARARE: 

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem rondele de 0.5 cm grosime si ii lasam 10 minute in apa rece pentru a iesi amidonul din ei. Apoi, ii punem intr-o caserola care are si capac si punem peste ei ulei, sare, piper, usturoi granulat, patrunjel si 2 linguri parmezan ras.
Punem capacul caserolei si agitam vasul energic de cateva ori. Asezam cartofii in tava, pe hartie de copt.


Coacem cartofii la 200 ° timp de 15 minute, apoi ii intoarcem, punem deasupra cele 2 linguri de parmezan ramase si ii coacem inca 10 minute. Ies deliciosi.


Pofta buna! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De vorbă cu mine

Prieten delicat

De când urâtul a devenit noul frumos?

Confesiunile unui copil bogat

Bucovina draga, de acum mai saraca...

Cititul, hrana pentru suflet

CLAFOUTIS APERITIV

Gand, cu si despre bunici

SALATA DE NAUT SI AVOCADO

PIZZA FRAMANTATA