PRAJITURA CU PIERSICI
Placerea de a gati si dorinta unei gustari proaspete m-a dus la pregatirea prajiturii cu piersici. A iesit aromata din cauza fructelor si foarte pufoasa. Noi am fost incantati de rezultat. Cu siguranta ramane pe lista noastra in viitor, astfel ca o recomand din toata inima. Sa o savurati cu placere!
INGREDIENTE:
- 6 oua
- 160 g unt
- 240 g zahar brun
- 300 ml lapte dulce
- 400 g faina
- 2 plicuri de praf de copt
- 3 piersici
MOD DE PREPARARE:
Incepem prin a spala piersicile. Le curatam de coaja si apoi le taiem feliute. Intr-un bol punem ouale si zaharul si le amestecam cu mixerul aproximativ 10 minute, pana cand zaharul nu se mai simte, iar compozitia devine cremoasa. Peste faina adaugam praful de copt, amestecam si o turnam peste compozitia de oua.
Amestecam usor cu o spatula, pana faina este incorporata complet. Punem laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam untul si il lasam sa se topeasca. Turnam mixul de lapte si unt peste aluat si amestecam bine.
Punem hartie de copt in tava de la cuptor. Am folosit tava mai inalta a cuptorului. Turnam compozitia in tava si deasupra adaugam piersicile. Coacem prajitura la cuptor la 180° timp de 30 minute. O verificam cu testul scobitorii.
Iese o prajitura frageda si foarte gustoasa!
Pofta buna!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu