PRAJITURA CU PIERSICI

Placerea de a gati si dorinta unei gustari proaspete m-a dus la pregatirea prajiturii cu piersici. A iesit aromata din cauza fructelor si foarte pufoasa. Noi am fost incantati de rezultat. Cu siguranta ramane pe lista noastra in viitor, astfel ca o recomand din toata inima. Sa o savurati cu placere! 


INGREDIENTE: 

  • 6 oua
  • 160 g unt
  • 240 g zahar brun
  • 300 ml lapte dulce 
  • 400 g faina 
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 3 piersici 


MOD DE PREPARARE:

Incepem prin a spala piersicile. Le curatam de coaja si apoi le taiem feliute. Intr-un bol punem ouale si zaharul si le amestecam cu mixerul aproximativ 10 minute, pana cand zaharul nu se mai simte, iar compozitia devine cremoasa. Peste faina adaugam praful de copt, amestecam si o turnam peste compozitia de oua.

Amestecam usor cu o spatula, pana faina este incorporata complet. Punem laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam untul si il lasam sa se topeasca. Turnam mixul de lapte si unt peste aluat si amestecam bine.

Punem hartie de copt in tava de la cuptor. Am folosit tava mai inalta a cuptorului. Turnam compozitia in tava si deasupra adaugam piersicile. Coacem prajitura la cuptor la 180° timp de 30 minute. O verificam cu testul scobitorii.

Iese o prajitura frageda si foarte gustoasa!


Pofta buna!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

CARTOFI AROMATIZATI

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE