PAINICI CU CARTOFI

Mirosul de paine coapta din casa ne bucura nu doar simturile, ci ne da o stare generala de bine. Va propun o reteta numai buna de savurat cu familia, painici cu cartofi. Ies fragede si foarte gustoase. Familie fericita, mamica fericita! 

INGREDIENTE: 

  • 600 g faina alba 
  • 25 g drojdie proaspata
  • 125 ml apa calda
  • 2 linguri ulei masline
  • 300 g piure de cartofi
  • 1 ou 

MOD DE PREPARARE: 

Intr-un bol punem drojdia impreuna cu apa calda si amestecam pana drojdia se topeste. In recipientul in care pregatim aluatul punem 550 g faina, peste care adaugam, pe rand, drojdia topita in apa, uleiul de masline, iar la final piureul de cartofi. Nu mai adaugam sare, deoarece piureul are sare in componenta.


Folosim mixerul pentru a forma aluatul. Il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut, pana isi dubleaza volumul (aproximativ 1h).


Dupa 1 h framantam aluatul pe blatul de lucru, folosind si cele 50 g de faina ramase. Avem nevoie de aceasta cantitate, pentru ca aluatul va fi lipicios si nu ar putea fi manevrat altfel. La final ungem un vas antiaderent cu unt.


Formam 6 painici, le punem in tava si le ungem cu ou deasupra. Dam tava la cuptor la 180 ° timp de 40-45 min.



Pofta buna!
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

SARATELE

Iubirea de tata e bogatie adevarata

Gand, cu si despre bunici

BISCUITI CU NUCA

MINI CLATITE CU IAURT SI CAPSUNI