CLAFOUTIS APERITIV
Cand muncesti cu pasiune rezultatul este pe masura. Asa este si in cazul urmatorului preparat, clafoutis aperitiv. Clafoutis-ul este specific Frantei, indeosebi in varianta dulce, cea mai gustoasa combinatie fiind cea cu cirese. Promit sa revin si cu varianta desert. Astazi am pregatit varianta sarata, un preparat delicios care m-a cucerit iremediabil!
INGREDIENTE:
- 2 oua
- 100 g faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri masline Kalamon
- 250 ml lapte dulce
- 50 ml ulei floarea soarelui
- 50 g mozzarella
- 200 g cascaval
- 150 g rosii cherry
- 70 g muschi
- 3 catei de usturoi
- unt pentru uns tava
- condimente: busuioc, sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Intr-un bol punem ouale, laptele dulce, uleiul, condimentam cu sare si piper si amestecam. Incorporam si faina, batem amestecul cu un tel pentru a nu se forma cocoloase, iar la final adaugam usturoiul tocat marunt sau pisat.
Pregatim un vas antiaderent de dimensiuni 15×25 cm - il ungem cu unt. Taiem cubulete mozzarella, rosiile, cascavalul, muschiul si punem toate aceste ingrediente impreuna cu maslinele (fara samburi) in vas. Deasupra turnam compozitia de aluat pregatita anterior. Peste aluat punem busuioc.
Dam clafoutis la cuptor la 180° timp de 35 minute, pana pe margini devine auriu.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu