PRAJITURA CU PRUNE

Haideti sa profitam de faptul ca s-au copt prunele. Dulci, aromate si pline de beneficii, prunele se potrivesc de minune in preparatul urmator: prajitura cu prune. Sa vedem ce presupune si cat de simpla e reteta.

INGREDIENTE: 

  • 700 g prune
  • 4 oua
  • 250 g faina alba
  • 100 g lapte dulce 
  • 100 g unt 
  • 175 g zahar brun 
  • 1/2 plic praf de copt

MOD DE PREPARARE: 

Spalam prunele, le taiem in jumatate si scoatem samburii. Separam albusurile de galbenusuri si pregatim blatul. Intr-un bol adaugam galbenusurile cu zaharul pus treptat si amestecam. Adaugam untul topit si laptele dulce si amestecam. 

Punem praful de copt peste faina, adaugam putin cate putin peste galbenusuri si amestecam pana incorporam toata cantitatea de faina si se omogenizeaza aluatul. 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc si le adaugam usor la compozitie.

Intr-un vas de dimensiuni 20x35 cm punem hartie de copt, turnam aluatul, peste care adaugam prunele.

Dam la cuptor la 200° pentru primele 5 minute, pana creste aluatul apoi coacem la 160 ° pana trece testul scobitorii.


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De vorbă cu mine

De când urâtul a devenit noul frumos?

Prieten delicat

Confesiunile unui copil bogat

Cititul, hrana pentru suflet

Gand, cu si despre bunici

Bucovina draga, de acum mai saraca...

PIZZA FRAMANTATA

CLAFOUTIS APERITIV

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?