Din nou Moldova. Din nou violenta.

Ingrijorator. De data asta, un preot socheaza! In plina strada, in centrul Bacaului, isi agreseaza sotia, care are in brate copilul. Apoi demareaza in tromba. Ulterior, isi cere public scuze si iertare. Scurt si cuprinzator! Din nou, Moldova. Din nou, violenta. Acest tablou apare peste tot - la stiri, in social media, iar concluzia e una singura: in secolul XXI traim mai rau ca in preistoric, mai ales daca ne raportam la faptul ca vorbim despre o persoana educata.Teoretic.

Violenta domestica n-ar trebui sa existe nici macar in DEX, daramite in viata reala. Din pacate, exista, se practica, iar femeile agresate, ori se tem, ori se complac din diverse motive, ori iarta! Nu-i ok! Fiecare dintre noi are dreptul la o existenta decenta, fara teroare, fara durere, si mai ales la respect.
 
Cel pe care l-ai ales din iubire, trebuie sa-si ocroteasca familia, sa-si respecte sotia si sa asigure copilului un mediu propice dezvoltarii sale. Nu vreau nici macar sa ma gandesc la ce traume poate fi supus un copil mic in situatia data!

Lasand preotia la o parte, tu ca barbat nu valorezi nici macar doua parale daca actionezi astfel, masurandu-ti puterea cu o femeie. Care mai e si sotia ta. Si ti-a daruit si un copil! Nu e vorba de judecata, ci de un apel la constientizare! Cu totii facem greseli, ba mai mici, ba mai mari, dar toate problemele au o rezolvare, iar solutionarea lor se poate face prin COMUNICARE, compromis si gandire rationala, ca de asta ne-a inzestrat Dumnezeu cu de toate! 

Minte limpede! 

               Photo by Sydney Sims on Unplash

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE