CARTOFI ÎN SOS DE UNT
Astăzi am gătit ceva bun taaaaare! Cartofi în sos de unt - rețeta este pregatită exclusiv la cuptor, aromată şi foarte apreciată. Să începem prezentarea!
INGREDIENTE:
- 8-9 cartofi mai mici
- 1 ceapaă
- 250 ml apă
- 50 g unt
- 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1/2 linguriţă pătrunjel uscat
- 1/2 linguriță cimbru
- 50 g caşcaval
- sare
- piper
Curățăm cartofii şi îi tăiem rondele. Curățăm şi ceapa, o tăiem mărunt şi o punem într-o tigaie mai adâncă, împreună cu apa. Ținem la fiert până ceapa devine aproape moale. Adăugăm untul, iar când acesta s-a topit luăm tigaia de pe foc pentru a nu se prăji.
Adăugăm condimentele: sare, piper, boia, usturoi, cimbru, pătrunjel, şi turnăm amestecul peste cartofi. Aşezăm cartofii într-un vas termorezistent, pe care l-am uns înainte cu unt.
Dăm cartofii la cuptor timp de o oră, iar când scoatem vasul, presărăm deasupra caşcavalul ras, şi gata papa!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu