CARTOFI ÎN SOS DE UNT

Astăzi am gătit ceva bun taaaaare! Cartofi în sos de unt - rețeta este pregatită exclusiv la cuptor, aromată şi foarte apreciată. Să începem prezentarea! 


INGREDIENTE: 
  •  8-9 cartofi mai mici
  • 1 ceapaă
  • 250 ml apă
  • 50 g unt
  • 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • 1/2 linguriţă pătrunjel uscat
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 50 g caşcaval
  • sare
  • piper
MOD DE PREPARARE: 

Curățăm cartofii şi îi tăiem rondele. Curățăm şi ceapa, o tăiem mărunt şi o punem într-o tigaie mai adâncă, împreună cu apa. Ținem la fiert până ceapa devine aproape moale. Adăugăm untul, iar când acesta s-a topit luăm tigaia de pe foc pentru a nu se prăji.


Adăugăm condimentele: sare, piper, boia, usturoi, cimbru, pătrunjel, şi turnăm amestecul peste cartofi. Aşezăm cartofii într-un vas termorezistent, pe care l-am uns înainte cu unt.


 Dăm cartofii la cuptor timp de o oră, iar când scoatem vasul, presărăm deasupra caşcavalul ras, şi gata papa!

Poftă bună! 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prieten delicat

Confesiunile unui copil bogat

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

SALATA DE NAUT SI AVOCADO

CLAFOUTIS APERITIV

Gand, cu si despre bunici

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

PRAJITURA CU PIERSICI

CARTOFI AROMATIZATI