CARTOFI ÎN SOS DE UNT

Astăzi am gătit ceva bun taaaaare! Cartofi în sos de unt - rețeta este pregatită exclusiv la cuptor, aromată şi foarte apreciată. Să începem prezentarea! 


INGREDIENTE: 
  •  8-9 cartofi mai mici
  • 1 ceapaă
  • 250 ml apă
  • 50 g unt
  • 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • 1/2 linguriţă pătrunjel uscat
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 50 g caşcaval
  • sare
  • piper
MOD DE PREPARARE: 

Curățăm cartofii şi îi tăiem rondele. Curățăm şi ceapa, o tăiem mărunt şi o punem într-o tigaie mai adâncă, împreună cu apa. Ținem la fiert până ceapa devine aproape moale. Adăugăm untul, iar când acesta s-a topit luăm tigaia de pe foc pentru a nu se prăji.


Adăugăm condimentele: sare, piper, boia, usturoi, cimbru, pătrunjel, şi turnăm amestecul peste cartofi. Aşezăm cartofii într-un vas termorezistent, pe care l-am uns înainte cu unt.


 Dăm cartofii la cuptor timp de o oră, iar când scoatem vasul, presărăm deasupra caşcavalul ras, şi gata papa!

Poftă bună! 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE