Fericirea apare din lucruri simple, dar pline de o anumita insemnatate

Daca stau sa ma gandesc la fericire ca la un act singular, ceva nu se leaga. Din punctul meu de vedere, fericirea este rezultatul mai multor actiuni/ stari , un sentiment si chiar o conditie sine qua non vietii.

Mai simplu spus, atunci cand iti bucuri sufletul esti fericit. Fericirea apare, de obicei, din lucruri simple, dar pline de o anumita insemnatate sau incarcare emotionala. Cel mai inalt punct al fericirii il ating cand imi privesc copilul sanatos, care evolueaza rapid si care reuseste sa-mi umple sufletul de bucurie si de frumos in fiecare zi.

Totodata, cand iubesti esti fericit. Cand iti simti persoana iubita in preajma, cand armonia, respectul si daruirea va inconjoara, viata are sensul ei bine pus la punct. Chiar daca fluturii din stomac isi mai  indoiae cateodata aripile, daca exista iubire adevarata, ea dainuie indiferent de obstacol.

Cel mai important este sa nu cautam fericirea. Ea vine la momentul oportun. Dumnezeu aseaza lucrurile pentru fiecare asa cum trebuie. Sunt momente in care facem alegeri neprielnice sau in care ne dorim tot felul de lucruri care nu se concretizeaza. Asta se intampla pentru ca nu avem nevoie de ele. Daca ajungem sa constientizam asta deja aducem plus valoare propriei persoane si vom ajunge sa cunoastem fericirea adevarata.

Nu ne putem limita insa la ce am prezentat mai sus. Orice persoana gandeste si simte diferit, astfel ca fericirea poate sa apara in alt mod in viata fiecaruia dintre noi. Poate o plimbare in natura, un zambet, un gand bun, o haina noua, o floare...orice reuseste sa ne bucure sufletul sa aducem in viata noastra pentru un dram de fericire!

Prea multi oameni tristi, ingandurati, stresati, incruntati...viata nu este mereu roz, dar, astazi  sa ne bucuram de ce avem. Mi-a revenit in minte un indemn drag, pe care mereu il port in suflet - "fa rai din ce ai"! 

FERICIRE !


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE