Sufletul are nevoie de natura

Imi place luna mai. Pe langa faptul ca e luna in care m-am nascut, are un farmec aparte prin coloristica cu care, in aceasta perioada, natura imi incanta simturile.


Fara sa stau pe ganduri, pot spune ca vedeta lunii mai sunt macii. Macii de camp. Minunatele plante apar de regula in lanurile de cereale; cresc frumos, simplu si din pacate expertii le incadreaza pe lista plantelor cu risc de disparitie din cauza erbicidelor si a ingrasamintelor chimice folosite la culturi. Trist...

Natura ne ajuta in toate felurile posibile. Ne da mancare, ne da apa, ne da oxigen, si cel mai de pret dar este acela ca ne mentine psihicul sanatos. Alergatul in aer liber nu se compara cu cel pe banda, chiar si o simpla plimbare face minuni atunci cand suntem stresati sau obositi...sufletul are nevoie de natura. Sa o pretuim! Sa o iubim! Atat trebuie sa-i oferim. Paradoxal, este simplu si, in acelasi timp, extrem de dificil.

Intre timp, sa ne delectam cu frumusetile pe care Dumnezeu ni le ofera. Din curtea bunicilor: natura-sanatate-maci-fericire!

Spor in toate!



Satu Nou, Oncesti, Bacau
30.05.2020

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE