PASCA CU NUCA

Am gatit de sezon. Si sunt foarte multumita de rezultat. Nu mai zic de gust si savoare...o nebunie! Reteta este adaptata si inspirata din "patrimoniul" soacrei mele, care stie a gati fel de fel de bunatati, ca o bucovineanca adevarata!


INGREDIENTE:

Umplutura:
  • 10 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 300 g nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilinat
Blat:
  • 1 ou
  • 4 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina 
  • 4 linguri iaurt
  • 20 g unt
  • 1 praf de copt
MOD DE PREPARARE:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem cu mixerul galbenusurile cu zaharul pudra,  adaugat treptat, pana obtinem o compozitie cremoasa si inchegata. Adaugam treptat si nuca macinata, amestecand usor dupa fiecare cantitate de nuca.
Separat, batem albusurile spuma cu zaharul vanilinat, pana se intaresc, asemeni unei bezele.

In continuare, pregatim foaia, care va servi drept blat. Batem oul cu zaharul si iaurtul. Adaugam untul topit si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Framantam aluatul si apoi intindem o foaie, pe care o asezam intr-o tava de 20×30. Deasupra, adaugam compozitia de ou si nuca si dam tava la cuptor, pana trece testul scobitorii.

Pofta buna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE