PASCA CU NUCA
Am gatit de sezon. Si sunt foarte multumita de rezultat. Nu mai zic de gust si savoare...o nebunie! Reteta este adaptata si inspirata din "patrimoniul" soacrei mele, care stie a gati fel de fel de bunatati, ca o bucovineanca adevarata!
INGREDIENTE:
Umplutura:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem cu mixerul galbenusurile cu zaharul pudra, adaugat treptat, pana obtinem o compozitie cremoasa si inchegata. Adaugam treptat si nuca macinata, amestecand usor dupa fiecare cantitate de nuca.
Separat, batem albusurile spuma cu zaharul vanilinat, pana se intaresc, asemeni unei bezele.
In continuare, pregatim foaia, care va servi drept blat. Batem oul cu zaharul si iaurtul. Adaugam untul topit si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Framantam aluatul si apoi intindem o foaie, pe care o asezam intr-o tava de 20×30. Deasupra, adaugam compozitia de ou si nuca si dam tava la cuptor, pana trece testul scobitorii.
Pofta buna!
INGREDIENTE:
Umplutura:
- 10 oua
- 250 g zahar pudra
- 300 g nuca macinata
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 ou
- 4 linguri de zahar
- 12 linguri de faina
- 4 linguri iaurt
- 20 g unt
- 1 praf de copt
Separam albusurile de galbenusuri. Batem cu mixerul galbenusurile cu zaharul pudra, adaugat treptat, pana obtinem o compozitie cremoasa si inchegata. Adaugam treptat si nuca macinata, amestecand usor dupa fiecare cantitate de nuca.
Separat, batem albusurile spuma cu zaharul vanilinat, pana se intaresc, asemeni unei bezele.
In continuare, pregatim foaia, care va servi drept blat. Batem oul cu zaharul si iaurtul. Adaugam untul topit si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Framantam aluatul si apoi intindem o foaie, pe care o asezam intr-o tava de 20×30. Deasupra, adaugam compozitia de ou si nuca si dam tava la cuptor, pana trece testul scobitorii.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu