Baiete, fugi cat mai ai timp!

Fiecare relatie e unica. Sunt insa convinsa ca nicio persoana, fie ea barbat sau femeie, nu se simte confortabil daca este constransa in relatia de cuplu.

De la ce m-am luat? 

Serile trecute era la tv o emisiune de dating, unde domnisoare care mai de care se inghesuiau sa-si cunoasca potentialul viitor iubit. Printre ele, o doamna increzatoare in propriile forte a inceput sa povesteasca cum il va schimba pe cel pe care tocmai urma sa-l cunoasca. Soc si groaza! Nici nu s-au vazut si deja avea ganduri despre cum sa-l modeleze. Atat pe el, cat si casa acestuia.

Intamplarea aceasta a fost un foarte bun reminder a faptului ca oamenii obisnuiesc sa-si stabileasca un obiectiv, atunci cand sunt intr-o relatie, de a-i schimba pe cei de langa ei. Am zis oameni, insa cu sinceritate admit ca in randul femeilor am observat aceasta doleanta, in special. Mare greseala! Baiete, fugi cat mai ai timp!

Pentru ca o persoana sa se dezvolte corespunzator, sa se simta cu adevarat confortabil, ca pana la urma asta cautam cu totii, mai ales in sanul relatiei/familiei/casniciei, are nevoie de doza aceea de libertate, sa aiba independenta in alegeri, sa traiasca asa cum simte ca trebuie s-o faca.

A impune cuiva cum sa se comporte, ce alegeri sa faca, cum sa se imbrace nu este deloc "sanatos" pe termen lung. E adevarat ca ne putem exprima propria parere despre toate aceste lucruri, insa ultimul cuvant trebuie sa apartina celui in cauza.

Cand simti ceva pentru un om, indiferent ca la inceput e vorba despre atractie, si ajungi treptat la un interes nebunesc care poate cunoste respectul, si mai apoi iubirea adevarata, poti fi convins ca farmecul in orice relatie consta in a-l accepta pe cel de langa tine asa cum e si a-l descoperi treptat. Daca iti propui sa schimbi, cel mai probabil se va narui inainte sa inceapa...


        Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE