SARATELE

Aroma de saratele da in casa un farmec aparte. E sarbatoare cand miroase a branza coapta, chiar daca nu e Craciunul, Pastele, sau vreo onomastica. E "sarbatoarea" familiei, pentru ca ne bucuram cu totii de gustul incomparabil al acestei gustari/rontaieli delicioase, evident in cea mai sanatoasa varianta.

 INGREDIENTE:
  • 350 g branza telemea 
  • 150 g unt
  • 100 g iaurt
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • susan

MOD DE PREPARARE:

Incepem prin a da branza telemea pe razatoare. Batem un ou peste care adaugam untul la temperatura camerei. Adaugam iaurtul, branza si amestecam. Incorporam cantitatea de faina si amestecam pana obtinem un aluat suficient de tare incat sa il putem modela.
Intindem o foaie pe blatul de lucru, pe care o taiem fasii sub forma de saratele.
Intr-o tava punem hartie de copt si adaugam saratelele, pe care le ungem cu ou batut si presaram susan.
Punem tava la cuptorul preincalzit si lasam pana se rumenesc.

Pofta buna tuturor!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De vorbă cu mine

Prieten delicat

De când urâtul a devenit noul frumos?

Confesiunile unui copil bogat

Bucovina draga, de acum mai saraca...

Cititul, hrana pentru suflet

CLAFOUTIS APERITIV

Gand, cu si despre bunici

SALATA DE NAUT SI AVOCADO

PIZZA FRAMANTATA