Prietenia adevarata dainuie indiferent de circumstante si temporalitate

Cea mai frumoasa legatura, dupa cea de familie, este prietenia. Dar, ma refer aici la cea adevarata, fara falsitate, ipocrizie, de conjunctura. Fiind atat de valoroasa, prin continutul ei, prietenia adevarata este ca aurul: greu de gasit si sensibila la intretinut.

Se spune ca odata ce ai dobandit un prieten adevarat, il ai pe viata. Tocmai de aceea, ma uit foarte atent la degetele de la o mana, si cu o triere riguroasa mai, mai ca imi este greu sa atribui fiecaruia un prieten adevarat. Calitate, nu cantitate.

Cel mai greu pentru fiinta umana este, nu atunci cand descoperi ca acea persoana in baza careia iti puneai o mega prietenie s-a dovedit a fi poate, numai o cunostinta si atat, ci, momentul in care afli ca eternitatea ti-a rapit un prieten. Este un moment dureros, terifiant as putea spune, de nedescris, gol, plin de intrebari si incertitudini, in care ne amintim cu stupoare ca viata este nedreapta, mai ales cand e vorba de o persoana tanara.

Socul a venit acum 1 an si 5 luni, cand la aflarea vestii am incremenit. La citirea sumbrului mesaj, atat mintea, sufletul si corpul meu, toate au refuzat informatia, astfel ca am aruncat telefonul de langa mine. Din pacate era trista realitate...

Ca o aducere aminte, M. a fost un om complex. Daca ar citi randurile astea, cu siguranta i-as smulge un zambet specific, in coltul gurii. Femeia blonda, frumoasa, zambet perfect, exuberanta,  personalitate puternica, dar si cu sensibilitate in suflet, adora Alessandro Safina si Eros Ramazzotti. Ii placea eleganta, mereu cu pantofi stiletto cu toc de 10 cm, chiar si la shopping. Ii placea sa fie mereu coafata. Ii placea mancarea buna, atmosfera de calitate la un restauant  bun, calatoriile, echitatia, ura sa mearga la sala. Educatia a fost pentru ea punctul cheie, ii placea sa se invarta in cercurile inalte ale societatii.

Putini sunt cei care au cunoscut-o bine, si cu siguranta nimeni nu a cunoscut-o cu adevarat. Pastra mereu acel ceva pentru ea. Si bine facea, in fond. Pot afirma, cu mana pe inima ca M. era mereu acolo cand aveai nevoie de ea si te putea ajuta.

Cu dor in inima, am povestit o infima parte din tot ce a insemnat M., doar pentru cei care au cunoscut-o.

Prietenia adevarata dainuie!


       Photo by Ian Schneider on Unsplash

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE