Odihna-liniste-iubire: de atat avem nevoie

Omul, asemeni unei masinarii, are nevoie de o anumita ingrijire pentru o functionare armonioasa.

Primul pas in indeplinirea acestui obiectiv este respectarea programului de somn. Daca reusim sa avem 8 h de somn (neintrerupt) suntem pe drumul cel bun.
In timp ce dormim creierul si corpul se relaxeaza, astfel ii dam o pauza de la orice fel de activitate, si il pregatim de fapt, de o noua zi, o noua provocare.

Urmatorul aspect de care fiinta umana nu se poate dezice este linistea sufletului. Degeaba avem bogatii, rezultate academice, umblam ziua toata sa rezolvam problemele existentiale, daca seara, cand punem capul pe perna sufletul este gol, trist, chinuit, singur...sa ne impacam cu noi insine, sa cautam fericirea in lucruri marunte, sa petrecem mai mult timp cu familia si sa facem orice activitate, incepand de la cele mici, si pana la cele marete cu Dumnezeu in gand!

Cea mai importanta contributie in viata omului ii revine iubirii. Am toata convingerea cand spun asta, si pot afirma ca omul fara de iubire este incomplet.
Omul a asociat sentimentul iubirii cu inima. Cercetatorii sustin ca inima nu are nicio legatura cu iubirea. Totusi, tot ei ne spun ca exista in medicina sindromul inimii frante, mai des intalnit in randul femeilor care au avut suferinte mari, deceptii. Deci?

Fie ca iubim soarele, roua, vara, zapada, copiii, omul de langa noi, sa iubim! E o actiune care ne mentine spiritul tanar si care are efecte nebanuite!

Acest trio simplu odihna-liniste-iubire ar trebui sa faca parte din viata fiecarui om. Uneori, avem nevoie de atat de putin sa fim fericiti si sa functionam frumos, insa mai avem si scapari, dam uitare simplitatii, in fata lucrurilor marete si "importante". Un aspect e cert: sa nu uitam sa fim oameni si sa iubim!



                              29.03.2018

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE