Femeie, iubeste-te!

Prin definitie, femeia denota sensibilitate. Pe langa asta femeia emana un mix de gingasie, frumusete, rabdare, curaj, responsabilitate, implicare. Toate aceste calitati, pe langa multe altele, creioneaza femeia ca fiind o fiinta puternica, capabila sa mute si muntii din loc.

In lista interminabila cu task-uri de realizat, femeia ar trebui sa adauge si timpul dedicat propriei persoane, atat de benefic functionarii la cote optime, atat a componentei fizice, dar mai ales psihice.

In goana de a face lucrurile perfect, de a multumi si copilul si sotul, de a ingriji casa, de a gati nebuneste, la care se adauga un job ultra solicitant, uitam un aspect esential: sufletelul nostru tanjeste dupa un moment dedicat siesi!

Fie ca te retragi seara in cada plina cu spuma/saruri, ca mergi la sfarsit de saptamana la masaj, ca iesi la shopping singura, sau cu cea mai buna prietena,  ca mergi la sala, ca te plimbi in aer liber, ca te uiti la un film, ca mananci inghetata la 10 p.m, ca iti delectezi la sfarsit de zi simturile cu un pahar de vin rosu, ca citesti o carte buna, important este sa faci ceva pentru starea ta de bine, pentru femeia din tine si sa constietizezi ca frumoasa armonie din familia ta pleaca, in principal, de la tine, iar pentru asta trebuie sa fii pregatita din toate punctele de vedere.

De cele mai multe ori, timpul nu este prietenul nostru, astfel ca ne trezim la un moment dat cand copiii au crescut si ei; ii iubim nebuneste si suntem constienti ca sunt un dar cu imprumut de la Dumnezeu si vor "zbura din cuib" la momentul oportun, dar sa nu asteptam pana atunci. Sa ne bucuram de copii, de sot, de iubirea familiei, sa economisim un 2% din energia daruita la job si sa nu facem rabat de la putinul nostru timp liber.

N.B. Datoria ta morala: femeie, traieste la timp! Ai grija de sufletul tau! Iubeste-te!


        Photo by Rowan Chestnut on Unsplash

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE