Decembrie, luna mea magica

De regula, ultima luna din an ne face sa reflectam mai mult. Decembrie este pentru mine luna in care imi pregatesc bilantul anului care tocmai urmeaza sa se incheie.

Daca este sa analizez  punctual, pot afirma cu usurinta ca 2019 a fost anul cu cele mai multe provocari, dar si cu cele mai mari bucurii. Abia acum sunt cu adevarat bogata si implinita, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu cea mai mare minune: copilul nostru!

Privind in jurul meu, am observat ca avem tendinta sa alunecam in suparare, frustrare, invidie, nepasare, ultima din rand care face cel mai mult rau. Consider ca unele trairi isi au radacina acolo, undeva in copilarie/adolescenta. Astfel, imi permit sa indemn la :
  • cresteti copii cu blandete si veti avea viitori adulti increzatori;
  • invatati copiii ce este respectul, cum se dobandeste, importanta lui si veti avea viitori adulti educati;
  • aratati-le copiilor ce e bine si ce e rau, provocati-i sa gandeasca, nu le impuneti anumite alegeri, considerate bune in opinia voastra;
  • aduceti in prim plan puterea exemplului prin actiuni de caritate/voluntariat si veti avea viitori adulti cu initiativa si dorinta de implicare;
  • adoptati o atitudine deschisa fata de copii, abordati orice subiect impreuna si o sa cunoasteti cu ce se confrunta propriul copil, fara a avea retineri in a va impartasi;
  • daruiti din putinul vostru si faceti cunoscut copiilor magia de a face pe altcineva fericit.

Incadrez aceasta lista alaturi de sintagma " Fa rai din ce ai!" . Sa cautam in sufletul nostru si acolo vom gasi toate raspunsurile de care avem nevoie. Degeaba facem cadouri scumpe, daca sufletul este ponosit si suntem posaci. Bucuria adevarata vine cand schimbi atitudinea, cand te impaci cu tine insuti, cand sanatatea, linistea sufleteasca si gandul bun te calauzesc in permanenta.

Asa am ales sa intampin luna decembrie, care ne incanta cu toate frumusetile ei, cu zapada, cu magia de sarbatori, colinde,  bucuria de a fi cu familia, de a darui si de a iubi!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE