Traiesc viata cum vreau si asta-mi place

Dintotdeauna m-a macinat un gand. Raspunsul la intrebarea: "Ce o sa zica lumea?". A schimbat povesti, destine, decizii, a adus frustrari (ca bucurii sigur nu), a avut vreun aport valoros in dezvoltarea vreunui tanar???

De fiecare data cand faci ceva in viata, lumea interpreteaza. Si o face asa cum stie ea mai bine, de cele mai multe ori cu clevetire, ca na...vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri.

Cu siguranta, fiecare dintre noi s-a gandit macar o data in viata la ce parere ar avea o alta persoana, cu privire la o anumita actiune/idee inainte de a fi pusa in practica. Nimic gresit pana aici, poate acea persoana e capabila sa fie sincera cu mine si imi poate da un sfat benefic, astfel incat sa-mi duc la bun sfarsit planul. Insa, in momentul in care, parerismul apare necerut si, mai ales, in necunostinta de cauza, genereaza indoiala, scade stima de sine si face cheful sa dispara. Asta in cazul in care tii cont de astfel de remarci.

Mai dificil devine atunci cand familia nu te sustine: "lasa fotbalul, trebuie sa mergi la scoala sa devii cineva, ce o sa zica lumea?", "nu da la arte, actorii sunt muritori de foame, fa-te medic, altfel ce o sa zica lumea?", " nu iesi cu fata asta, nu este de tine, si apoi, ce o sa zica lumea?", "nu pune rochia asta pe tine, ce o sa zica lumea?"...

Lumea zice multe...unele bune, altele mai putin bune...am speranta in suflet ca ne-am mai schimbat si noi, avem capacitatea sa alegem, avem curaj sa luam decizii in nume propriu, si ne asumam cum ne traim viata, fara sa ne mai pese atat de mult de parerea celorlalti.

Iubiti pe cine vreti, calatoriti unde vreti, imbracati-va cum vreti, cresteti-va copiii cum vreti, mancati ce vreti, studiati ce va face fericit- toate astea va contureaza viata, care merita traita la maxim pentru ca este cel mai frumos dar de la Dumnezeu!




Locatie: Cascada Marmore, Provincia Terni, Italia

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

CARTOFI AROMATIZATI

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE