HUMMUS

Un preparat absolut delicios, care se bucura de un real succes de fiecare data. Sanatos, rapid de facut si gustos, recomand hummus-ul, fie ca starter, fie ca fel principal. Imi place foarte mult sa il consum impreuna cu masline.



INGREDIENTE:

  • 250 g naut 
  • 3 linguri tahini (pasta de susan)
  • 4 catei de usturoi (mai mari)
  • 5 linguri de ulei de masline 
  • 1 lamaie (folosim doar zeama)
  • sare dupa gust
  • boia de ardei dulce 


MOD DE PREPARARE:


Am lasat nautul la hidratat peste noapte in apa. Fierbem nautul aproximativ 40 minute. Dupa ce s-a racit, intr-un bol mai adanc, zdrobim nautul impreuna cu usturoiul, folosind mixerul vertical. Adaugam, pe rand, pasta de susan, uleiul de masline, zeama de lamaie si un praf de sare. Amestecam continutul dupa fiecare ingredient.
Daca obtinem o compozitie prea tare, mai adaugam o lingura de apa. La final ornam cu boia de ardei dulce.

Pofta buna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De vorbă cu mine

De când urâtul a devenit noul frumos?

Prieten delicat

Confesiunile unui copil bogat

Cititul, hrana pentru suflet

Gand, cu si despre bunici

Bucovina draga, de acum mai saraca...

PIZZA FRAMANTATA

CLAFOUTIS APERITIV

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?