CIORBA RADAUTEANA

Va prezint noul meu preparat, gatit in premiera de mine, care a fost foarte apreciat: ciorba radauteana.



INGREDIENTE:

  • 1 kg piept pui 
  • 1 ardei gras/kapia rosu 
  • 2 cartofi 
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac mai mic
  • 1/4 telina 
  • 1 lingurita piper boabe 
  • 1 praf de sare 
  • 4 galbenusuri de ou 
  • 1 lingura faina 
  • 350 g de smantana 
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 linguri otet 


MOD DE PREPARARE:

Am inceput prin a spala carnea, dupa care am pus-o la fiert intr-o oala de 5 L, pe care am umplut-o putin mai mult de jumatate cu apa. Daca folosim carne din comert, recomand fierberea acesteia in jur de 40 min. Pentru carnea de tara ar trebui sa o tinem la fiert aproximativ 2-3 h.

Dupa ce carnea e aproape gata adaugam legumele si piperul boabe si sarea in oala si le lasam 30-40 min. Dupa ce au fiert, scoatem separat carnea intr-un bol, iar legumele in alt bol.

Strecuram supa, astfel incat sa nu ramana boabele de piper in ea, si apoi o punem inapoi pe foc. Taiem carnea in cuburi mici, si legumele le pasam cu mixerul vertical.

Amestecam galbenusurile de ou cu smantana, usturoiul pisat si faina, peste care adaugam, pe rand, cate un polonic de supa fierbinte (4 la numar). Apoi, adaugam compozitia in oala, peste restul supei.

Adaugam in oala cubuletele de carne, impreuna cu legumele pasate. Turnam si cele 4 linguri de otet, si lasam cateva minute pe foc, aproximativ 5,  pentru a se omogeniza totul, timp in care invartim in oala cu o lingura de lemn. Apoi oprim focul si lasam ciorba sa stea putin, dupa care putem servi.

Pofta buna!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunile unui copil bogat

O bucatica de copilarie si un dram de arta

Bucovina draga, de acum mai saraca...

BISCUITI CU UNT SI STAFIDE

CARTOFI AROMATIZATI

V-ati gandit vreodata cata putere are o imbratisare?

Iubirea de tata e bogatie adevarata

CROCHETE DE CASCAVAL

Gand, cu si despre bunici

SARATELE